Gå til hovedinnholdet

OMBRUKSBUTIKK

Varig er Lillehammers nye ombrukssenter som åpnet dørene 1.desember 2023.

Publisert: 04/01/24

VARIG

Senteret holder til i lokalene til gamle Dølaheimen i Jernbanegata 3 og er på denne måten et sentrumsnært ombrukstilbud både til byens innbyggere, men også for andre utenfor Lillehammer.
Varig ligger rett ved Lillehammer skysstasjon, noe som gjør det enkelt å besøke oss for deg som ikke har bil, eller bare vil unngå å parkere i sentrum. Vi håper denne tilgjengeligheten vil gjøre det enkelt for folk å velge brukt eller komme innom folkeverkstedet for å reparere tingene sine. La oss jobbe sammen for å komme bort ifra det bruk-og-kast samfunnet vi har i dag!

Varig skal huse disse tingene i ett og samme lokale:

  • Folkeverksted: Organisert av Framtiden i våre hender, her vil det være mulig å benytte seg av snekkerverksted, sykkel/ski-verksted og sy-verksted. Dette er et tilbud dersom man ikke har utstyr selv og man vil kunne få veiledning noen kvelder i måneden hvor det holdes kurs eller er innleid kompetanse.
  • Ombruksbutikker: Vi skal samarbeide med ulike aktører for at ombruksvarer fra gjenvinningsstasjonen skal få et lengre liv. Disse aktørene skal tilby ulike konsepter som gjør at de utfyller hverandre og gjør ombruk attraktivt for ulike målgrupper.

Vi jobber også for å få åpnet en minigjenvinningsstasjon i samme lokaler:

Minigjenvinningsstasjon: Dette skal være et mottak av utvalgte avfallstyper og mindre ombrukbare ting (som man for eksempel kan få med seg på bussen). Dette blir et supplement til mottak og gjenvinningsstasjon på Roverudmyra. Vi jobber mot en åpning av dette i september 2024.

Ombruksbutikkene har avtale med oss i GLØR og vår gjenvinningsstasjon på Roverudmyra om å få levert varer som andre har levert inn for å kunne selge i sine butikker. På denne måten bidrar vi direkte til at varene øker sin levetid og kan være til glede for noen andre enn opprinnelig eier i mange år til.

Butikkene vi samarbeider med er:

  • Lille Liprosin - Barneutstyr og leker
  • Tur*Retur - Sports- og fritidsutstyr
  • Sams Samler-salg - Vintage tv-spill, elektronikk og populærkultur
  • Skattekammeret kjøkken - Kjøkkenutstyr og ting til hjemmet
  • Elle Melle Ting - Møbler og interiør

Disse butikkene opererer innenfor hver sin nisje, som gjør at de etterspør ulike kategorier fra våre stasjoner og utfyller hverandre. HER! kan dere se mer konkret hva hver enkelt butikk etterspør og har på sin «ønskeliste».

Håper du kommer innom oss både for å lære deg å sy, kjøpe en ombruksgjenstand til deg selv eller gi i gave.


Fant du det du lette etter?
Følg GLØR
Følg GLØR {{ glorpartner ? 'Partner ' : ''}}på Facebook Følg GLØR {{ glorpartner ? 'Partner ' : ''}}på Linkedin
Utviklet av OffCenit / Krible